Dirigent

dirigent dieter boffe

 

Dieter Boffé

Reeds op veertienjarige leeftijd kiest Dieter Boffé (geboren Leuven, 1982) voor een muzikale loopbaan via de kunsthumaniora aan het Lemmensinstituut te Leuven. Hij volgt hier als hoofdvak trompet, in de klas van de heer Leo Wouters (eerste trompet-solist bij het nationaal orkest van België). Met grote onderscheiding laat hij de kunsthumaniora achter zich en zet zijn studies voort aan de hogeschool van het Lemmensinstituut. Hier behaalt hij in 2003 zijn Master diploma voor trompet in de klas van de heer Léonardus Petré. In 2006 voegt hij hier zijn specialisatiediploma voor trompet aan toe. Verder vervolmaakt hij zich nog in master classes voor trompet en kamermuziek bij Allen Vizzutti (USA), Rheinhold Friedrich (DUI), Adam Rapa (USA), Gabriëli koperensemble (BEL) ...

Het Master diploma HaFaBra directie, met grote onderscheiding, behaalt hij in 2008 in de klas van de heer Jan Van der Roost. In het jaar 2011 behaalt hij het Master diploma voor symfonische orkestdirectie met grote onderscheiding in de klas van de heer Edmondus Saveniers. Hij neemt deel aan master classes bij de heer Alexander Jimenez, professor aan de Florida State University.

In 2001 is Dieter laureaat van audities bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Gidsen, en vanaf 14 mei 2001 begint daar zijn loopbaan als professioneel bugelspeler. Sinds januari 2010 is hij trompettist in ditzelfde orkest.

Verder is Dieter verbonden aan de Kunstacademie van Maasmechelen als leerkracht koper en instrumentaal ensemble.

Hij zet daarnaast zijn muzikaal talent en kundigheden in bij het dirigeren van verschillende muziekgezelschappen:
De Koninklijke Harmonie ‘Sint-Lutgardis’ uit Hulst-Tessenderlo brengt hij op het Wereld Muziek Concours te Kerkrade (NL) in 2009 tot wereldkampioen tweede divisie met meer dan 95 procent en lof van de jury. 4 jaar later, in 2013, scoort Sint-Lutgardis opnieuw hoog met meer dan 93,42 procent in eerste divisie. Eind 2010 leidt hij dit orkest naar de nationale titel met meer dan 95 procent en lof van de jury in de superieure afdeling.
De Koninklijke harmonie ‘Sint-Jorisgilde’ te Gestel-Meerhout (2010-2016). Ook dit orkest dirigeert hij tot nationaal kampioen met meer dan 90 procent in de uitmuntende afdeling.
Dieter Boffé is thans vanaf juli 2016 aangesteld als dirigent bij de Koninklijke harmonie 'Sint-Martinus' te Opgrimbie.