Harmonie

Koninklijke Harmonie Sint-Martinus

De harmonie is het vlaggenschip van de vereniging en treedt aan in Superieure Afdeling. Dit orkest telt meer dan 65 muzikanten, waarvan de gemiddelde leeftijd 26 jaar is. Muzikale leiding is sinds januari 2013 toevertrouwd aan Bert Appermont, een professionele Belgische dirigent.

Geregeld gaat onze vereniging op concours, wat al heel wat mooie resultaten heeft opgeleverd. Zo werden we Limburgs kampioen met 95,6% en haalden we bij onze noorderburen 92% op het bondsconcours.

Sinds meerdere jaren geven we in de Schouwburg van het Cultureel Centrum van Maasmechelen Nieuwjaarsconcerten. De laatste jaren doen we dit met gastoptredens van bekende artiesten zoals Koen Crucke, Schatteman & Couvreur, Marco Bakker, Willy Claes en Sabien Tiels, Gunther Neefs, Barbare Dex, Dana Winner, Paul Michiels, Gé Reinders, Jo Lemaire, Sandrine en Johan Verminnen. Begin 2008 was er een NieuwjaarsProms met gastoptredens van Johnny Logan, John Terra, Katerine, Reincarnatus, Elke Smeets en de coverband Festeyn.

In samenwerking met de gemeente Maasmechelen gingen we in 2002 met het Jumelagecomité op concertreis naar Slovenie (Skofja Loka).
In 2005 verzorgden we het slotconcert van de Internationale Korenwedstrijd Vlaanderen- Maasmechelen (met o.a. Carmina Burana).
In 2006 speelden we i.s.m. de Cultuurdienst een concert voor de jeugd met medewerking van Ome Willem (Edwin Rutten). 
In 2010 trokken we met twee volle tourbussen voor 3 dagen naar Berlijn om deel te nemen aan het International Wind Music Festival in het Fontanehaus Reinickendorf Berlin. We kaapten er de eerste prijs weg van andere deelnemende harmonieën uit Spanje, Finland, Slovenië, Duitsland, Oostenrijk en Nederland met maar liefst 96%!