Artikelen

Voorzitter Martinus

Romain Buekers

Romain Buekers

Romain Buekers werd geboren in Hasselt in 1948 en na zijn lagere school te Schulen (nu gemeente 3540 Herk de Stad) kreeg hij zijn Oude Humaniora opleiding aan het Damiaancollege in Aarschot. Gezien dit een streng internaat was, werden de leerlingen buiten de studie verplicht tot allerlei extra activiteiten op gebied van sport, lichamelijke opvoeding, muziek… In de Damiaanfanfare olv. J.Fabes kreeg hij zijn eerste trompetlessen, maar schakelde gauw over naar het slagwerk.

Na zijn Logopedie opleiding aan de Hogeschool te Brugge trouwde hij met Magda (die hij van de kust had meegelokt) en woonden zij enkele jaren in Heerlen (NL). Toen herbegon Romain te studeren aan de Licentiaatsopleiding  Logopedische en Audiologische Wetenschappen aan de KULeuven en studeerde er af met onderscheiding en een onderzoekswerk olv. Prof. H. Damsté naar het effect van training op de stem.

Ondertussen was het gezin verhuisd naar Maasmechelen en uitgebreid met 4 dochters, die allen afstudeerden aan de Muziekacademie (piano, saxofoon, slagwerk en slagwerk). “Toevallig” kwam de eerste dochter bij de harmonie van Opgrimbie terecht, en toen nog één en later nog één. Vader hielp al eens bij een activiteit en kwam in 1993 bij het bestuur. Het jaar 1998 was een belangrijk jaar: er werd een doctoraat behaald aan de Universiteit Maastricht en Romain werd voorzitter van Martinus. De vereniging werd verder uitgebouwd en behaalde successen op verschillende terreinen. Na 2 ambtstermijnen van 4 jaar en een te drukke professionele baan in Maastricht en Hoensbroek ronde hij deze voorzittersfunctie af in 2006. Sinds 2011 is hij terug voorzitter want met een pensioen in zicht en bouwplannen voor een nieuwe zaal was er tijd en werk genoeg voor een vrijwillgersbaan (tot 2014).

Professioneel zijn er nu nog af en toe dingen die hij leuk vindt (wie kan van zijn werk een stukje hobby maken?), speelt hij graag bompa, schrijft en verzamelt hij allerlei weetjes en is er nog tijd om te racen met een De Rosa en het bos in te rijden met een Scott  of rustig te wandelen en te genieten van vele lekkere dingen. Er zitten vele soorten muziek in dit beestje…